Sos słodko kwaśny
Sos słodko – kwaśny to doskonały dodatek do potraw mięsnych, wędlin, makaronów, różnego rodzaju kasz i ryżu.
Buraczki czerwone
Buraki czerwone to dzisiaj trochę niedoceniane warzywo, pomimo tego, że pozytywnie wpływa na zdrowie: przeciwdziała powstawaniu nowotworów, poprawia odporność organizmu i spowalnia jego starzenie.
Mintaj w zalewie octowej
Miłośnicy rybek mogą przygotować sobie rybkę w zalewie octowej.
Jajka faszerowane z rzodkiewką i kaparami
To fajny pomysł na pięknie wyglądające i dobrze smakujące jajka, których wykonanie jest wręcz błyskawiczne!
Ćwikła na ostro
Ćwikła, czyli mieszanka buraczków czerwonych oraz chrzanu z dodatkami smakowymi to tradycyjny dodatek do jajek, wędlin, pasztetów i mięs podawanych na wielkanocny stół.
Jajka faszerowane pastą czosnkową
To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka.
Delikatny schab z wody
Przedstawiam Wam dosyć nietypowy przepis na piękny kawałek schabu.
Galareta z nóżek i golonki
Klasyczna galareta wieprzowa z golonki i nóżek wieprzowych oraz dodatku warzyw i przypraw.
Śledzie w marynacie octowej
To przepis dla amatorów śledzi w wersji kwaśnej.
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Szybka i łatwa do przygotowania sałatka drobiowo – warzywna .
Śledzie z pieczarkami w oleju
W tym przepisie połączono śledzie matiasy z marynowanymi pieczarkami, zalano olejem i dodano aromatyczne przyprawy.
Pikantna rolada schabowa
Duszony schab to doskonała alternatywa dla innych wyrobów wędliniarskich, szynek i kiełbas.