Miłośnicy rybek mogą przygotować sobie rybkę w zalewie octowej...
Przy takiej rybce nie ma za dużo pracy, tradycyjne należy ją usmażyć na złoty kolor, a potem zalać zalewą octową z przyprawami i tak odstawić na około 24 godziny, żeby składniki się przegryzły :)
Ja wrzuciłam do zalewy mintaja, ale można użyć tutaj dowolnej rybki, najlepiej wybrać swoją ulubioną.
Taka rybka wspaniale sprawdza się jako przekąska. Jest smaczna i cieszy się dużą popularnością na różnego rodzaju przyjęciach - i dużych i małych ;)
Jest też świetną propozycją na kolację, np. w weekend, ale także i w tygodniu to wspaniały pomysł na coś innego i dobrego do zjedzenia ;)
Ryba z zalewy octowej jest pyszna to wiemy :] Ale z takiej zalewy super smakuje również cebula! Jest chrupiąca, aromatyczna i co ważne nie szczypie w język - przekonajcie się sami...
Zachęcam do wykonania takiej rybki i życzę smacznego!
Składniki

Przygotowanie
Filety z mintaja pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na około 15 minut. Do jajka dodać szczyptę soli, pieprzu ziołowego i rozmieszać widelcem. Ryby panierować w jajku, w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |