Miłośnicy rybek mogą przygotować sobie rybkę w zalewie octowej...

Przy takiej rybce nie ma za dużo pracy, tradycyjne należy ją usmażyć na złoty kolor, a potem zalać zalewą octową z przyprawami i tak odstawić na około 24 godziny, żeby składniki się przegryzły :)

Ja wrzuciłam do zalewy mintaja, ale można użyć tutaj dowolnej rybki, najlepiej wybrać swoją ulubioną.

Taka rybka wspaniale sprawdza się jako przekąska. Jest smaczna i cieszy się dużą popularnością na różnego rodzaju przyjęciach - i dużych i małych ;)

Jest też świetną propozycją na kolację, np. w weekend, ale także i w tygodniu to wspaniały pomysł na coś innego i dobrego do zjedzenia ;)

Ryba z zalewy octowej jest pyszna to wiemy :] Ale z takiej zalewy super smakuje również cebula! Jest chrupiąca, aromatyczna i co ważne nie szczypie w język - przekonajcie się sami...

Zachęcam do wykonania takiej rybki i życzę smacznego!

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg mintaja (filetu)
sok z cytryny
1-2 jajka
sól
pieprz ziołowy
...

Przygotowanie

Filety z mintaja pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na około 15 minut. Do jajka dodać szczyptę soli, pieprzu ziołowego i rozmieszać widelcem. Ryby panierować w jajku, w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty ...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu
a także 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się