Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl
Wypieki na Święta Bożego Narodzenia
Te Święta są chyba najbardziej lubiane przez Polaków.
Jak przygotować potrawy na Wigilię?
Okres przed Świętami Bożego Narodzenia to czas szczególnie wytężonej pracy, dla tych którzy zajmują się w naszych domach ich przygotowaniem.
Zamrażanie i chłodzenie produktów spożywczych w domu
Do wykonania zamrażania i chłodzenia w warunkach domowych wykorzystuje się zamrażarki i lodówki.
Domowe sposoby konserwacji żywności
W celu zabezpieczenia produktów spożywczych przed zepsuciem, a tym samym zachowaniem wysokiej jakości oraz wartości odżywczych stosuje się różne metody konserwacji.
Kanie - grzybowa odmiana schabowego
Kania to popularny grzyb jadalny z rodziny pieczarkowatych, znany również jako czubajka kania.
Dynia w kuchni - nieograniczone możliwości
To niezwykle uniwersalne warzywo przybyło do Europy w XVI wieku.
O pewnym Greku, który zdobył serca Polaków
Znacie Mistrza Kuchni, który w pewnym momencie przerywa swoje kulinarne SHOW, aby… zatańczyć Zorbę z zebranymi wokół ludźmi?
Pasteryzacja - najlepszy sposób utrwalania przetworów
Pasteryzacja, czyli ogrzewanie produktów do temperatury 85-95 stopni Celsjusza to najlepszy sposób utrwalania domowych przetworów.
Zasmakuj w chińskiej kuchni
Kuchnia azjatycka na stale zadomowiła się w Polsce.
Jak można utrwalić przetwory?
Domowe przetwory są bezkonkurencyjne.
Jarzębina na sezonowe przeziębienia
Jarzębina kwitnie w maju, ale najpiękniej wygląda jesienią, a to za sprawą jej intensywnie czerwonych owoców.
Zastosowanie kolendry
Kolendra jest jedną z najstarszych roślin przyprawowych i leczniczych.
Pozostało: 68 artykułów
Regulamin serwisu
Polityka cookies
© Copyright 2017 Smaczny.pl
Płatności online obsługuje Dotpay