Kolendra jest jedną z najstarszych roślin przyprawowych i leczniczych. Stanowi istotny składnik wielu mieszanek przyprawowych. Na świecie rozsławiona została przez kuchnię azjatycką i indyjską. W naszym kraju nie jest niestety zbyt popularna. Warto jednak poznać jej walory smakowe i z jej pomocą odmienić nawet najprostsze danie.

Podstawowe informacje

Kolendra pochodzi z obszaru Morza Śródziemnego, ale obecnie jest uprawiana na całym świecie. Dziko rosnącą można spotkać na obszarze...

Zostało jeszcze 95% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7840 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2014-12-06
janeczka

ja kolendrę mielę powolutku w młynku i dodaję na czubeczek łyżeczki do kawusi z ranka ..