Jarzębina kwitnie w maju, ale najpiękniej wygląda jesienią, a to za sprawą jej intensywnie czerwonych owoców. Mało kto jednak wie, że są one także cennym surowcem leczniczym i można je wykorzystać w kuchni. Z owoców można przygotować smaczne przetwory - dżemy, musy, marmolady, likiery i nalewki.
Wartości odżywcze Owoce jarzębiny zawierają sporo cukrów (głównie fruktozy). Dostarczają także karotenoidów, kwasó...
Zostało jeszcze 95% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7732 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!