Maliny, brzoskwinie, poziomki, śliwki, morele, jagody - lato rozpieszcza nas różnorodnością smaków, aromatów i barw. Sezon niestety szybko mija. Możemy go jednak przedłużyć robiąc przetwory. Istnieje kilka sposobów konserwowania. Najpopularniejszym jest utrwalanie owoców cukrem.

Najczęściej przygotowywane przetwory owocowe na zimę to:

kompoty

Kompoty można przyrządzać z owoców zarówno kwaskowatych, jak...

Zostało jeszcze 97% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7840 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!