Pasteryzacja, czyli ogrzewanie produktów do temperatury 85-95 stopni Celsjusza to najlepszy sposób utrwalania domowych przetworów. W trakcie pasteryzacji giną bowiem drobnoustroje powodujące ich psucie się. Radzimy jak pasteryzować i o czym pamiętać podczas przygotowywania przetworów.

Co i jak pasteryzować?

Pasteryzacja to jeden z najlepszych sposobów utrwalania przetworów. Podczas pasteryzacji, czyli ogrzewania...

Zostało jeszcze 95% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7830 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!