Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
ok. 1,50 kg grzybów leśnych (np. podgrzybków)
Zalewa octowa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
3 łyżki cukru
1 1/2 łyżeczki soli
...

Przygotowanie

Przygotować zalewę: do garnka wlać wodę i ocet. Dodać cukier, sól, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać, zagotować i ostudzić.

Do drugiego garnka wlać wodę, ocet, a następnie dodać cukier, ...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu
a także 21 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7835 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-12-15
JAGNA

ta ..,,wersja" grzybków jest dla młodych, dla starszych proponuję 3,5-4 szkl.wody na 1 szkl. octu.Grzybki odgotowuję,odcedzam,wrzucam do gotującej się zalewy jak zaczną ponownie wrzeć,zmniejszam płomień,nakładam do słoików i...NIE PASTERYZUJĘ ! (mogą stać latami)..Tak samo robię ze wszystkiego rodzaju sałatkami,gotuję w zalewie,jak są odpowiednio miękkie-DO SŁOIKÓW!-zakręcam i..MA BYĆ!!