Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl

Aktywność Smakowicza

Dorota skomentował(a) przepis Ciasto Lion
Potwierdzam, można tak zrobić, wtedy jest szybciej, bo bez tego długiego czekania ;)
Dorota skomentował(a) przepis Sernik gotowany na kakaowych herbatnikach
To bardzo się cieszę :) Tutaj faktycznie nic nie siądzie, ani się nie przypali, przepis super! Sama często korzystam :)
Dorota skomentował(a) przepis Toffi świąteczne
Korzystna zmiana do tego przepisu, mąka krupczatka doda ciastu kruchości, a kwaśny dżem, przełamie trochę tę słodką nutę wypieku. Chętnie wypróbuję i dziękuję za te wskazówki :)
Dorota skomentował(a) przepis Sernik z brzoskwiniami i masą kokosową
Termoobieg góra i dół najlepiej, udanego serniczka :)
Dorota skomentował(a) przepis Sernik z brzoskwiniami i masą kokosową
Dziękuję :) I cieszę się bardzo, że serniczek się udał! Życzę zdrowych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia :)
Dorota skomentował(a) przepis Przepis na szarlotkę mojej babci
Dzięki! 🥰
Dorota skomentował(a) przepis Ogórki z papryką w zalewie octowej
Ale z tej słonej zalewy ogórki się wyciąga, a samą zalewę wylewa i już nie używa.
Dorota skomentował(a) przepis Leczo do słoików na zimę
Jeśli nie dodała Pani cebuli, to można zaryzykować bez pasteryzacji, ale jeśli jest cebula w leczo, to pasteryzacja jest wskazana, bo przy cebuli to różne bywa ;) Pozdrawiam :)
Dorota skomentował(a) przepis Pasta ze śledziem w oleju
Dziękuję, nam też smakuje :) Pozdrawiam!
Dorota skomentował(a) przepis Ciasteczka piernikowe
Hmm... przykro mi, że miała Pani taką przygodę z tym ciastem. Mam nadzieję, że chociaż ciasteczka Wam smakowały ;) Nie wiem dlaczego tak to u Pani się potoczyło, ja podałam dokładnie taką ilość składników jaką użyłam do wykonania tych ciasteczek, które są tutaj wyżej na zdjęciach. I widać tam, że nie używałam mąki do podsypywania, bo rozwałkowany placek ciasta jest na suchym stole, nie ma tam nawet szczypty mąki nigdzie, a później przełożone na blachę pierniki też są czyste, nie widać tam nigdzie śladów mąki. Nawet po upieczeniu, wszystkie pierniki są czyste, są ciemne więc mąka byłaby gdzieś widoczna, a tu na tyle pierników czysto. Ja po prostu jej przy wykrawaniu ciastek nie używałam. Ale wiadomo, składniki składnikom nie są równe, mąki są różne, ważne jest np. jakie masło było użyte, czy nie przypadkiem z dodatkiem oleju, i dalej czy dobrze odmierzyła Pani mąkę, 30 dag mąki to 1,8 szklanki, jeśli dała Pani już 2 całe szklanki to trochę za dużo. Każdy przepis ma to do siebie, że jak widzimy, że coś jest nie tak, to można, a nawet trzeba go ratować - i dodać ten składnik, który w tym momencie pomoże ciastu - albo więcej mokrego, albo suchego. Pozdrawiam :)
Dorota skomentował(a) przepis Ciasteczka piernikowe
Były duże foremki :) Gratuluję udanych wypieków i życzę Wesołych Świąt :)
Mogą być. Zazwyczaj daje się mrożone owoce prosto na ciasto. Jeśli widać, że mają trochę lodu to watro przed wyłożeniem tych owoców obsypać jeszcze samo surowe ciasto bułką tartą. Tutaj i tak do owoców dodaje się bułkę tartą, bo mają dużo soku, ale przy tych mrożonych dałabym tę bułkę jeszcze pod owoce, aby nie było zakalca. Powodzenia :)
Regulamin serwisu
Polityka Prywatności
© Copyright 2024 Smaczny.pl
Płatności online obsługuje
Płatności online obsługuje Platnosci24