Fajny pomysł na szybkie, aromatyczne i warstwowe ciacho bez pieczenia.

Wystarczy tylko gorącą, aromatyczną masą serową przełożyć herbatniki - u mnie kakaowe - wizualnie dają fajny efekt :) Potem odstawiamy do ostudzenia i w zasadzie można go już pałaszować ;)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Aromatyczna masa serowa:
1 kg sera (półtłustego, może być z wiaderka)
20 dag masła
¾ szklanki cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
...

Przygotowanie

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając dodawać po jednym żółtku i zmielony ser. Białka ubić na sztywną pianę, a na koniec dodać kilka kropli aromatu migdałowego. Pianę przełożyć do masy serowej i delikatni...

Zostało jeszcze 86% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (22)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2024-04-15
Dorota
Autor przepisu

To bardzo się cieszę :) Tutaj faktycznie nic nie siądzie, ani się nie przypali, przepis super! Sama często korzystam :)

2019-04-20
aga

to jest smak sernika którego zawsze szukałam, robiłam go z przekonaniem że kolejna porażka, dziękuję za przepis

2017-08-11
Dorota
Autor przepisu

Dokładnie :)

Pozostało: 19