Piękne, kuszące, kolorowe, warstwowe i bez pieczenia ciasto na lato :)
Jest łatwe do przygotowania, aromatyczne, wszystkim bardzo smakuje i dlatego znika w błyskawicznym tempie ;)
Składniki

Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
500 ml mleka wlać do garnka, dodać masło, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, szczyptę kurkumy i razem zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budynie waniliowe w proszku, wlać do gotującego się mleka, wymieszać i ugotować budyń.
Średniej...
Znajdź przepisy łatwo i szybko

Szukasz ciasta z truskawkami? Bez problemu wybierasz kategorię "Ciasta" i główny składnik potrawy "Truskawki" i... już. Na ekranie masz starannie wybrane ciasta z truskawkami.
Liczysz kalorie???

Sprawdź więc jakie wartości odżywcze ma każdy przepis. Masz także dostęp do kalkulatora, dzięki któremu obliczysz wartości odżywcze każdego przepisu.
ZERO reklam

W extra.smaczny.pl nie zobaczysz reklam. Dzięki temu strona działa szybko, a Ty widzisz tylko to, czego potrzebujesz.
Dodawaj własne przepisy

Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Oglądaj na czym chcesz

Nieważne czy korzystasz z komputera, tabletu czy smartfona. Strona dostosuje się do Twoich potrzeb oraz będzie czytelna i szybka na każdym urządzeniu.
Wsparcie przez czat i email

Masz pytanie dotyczące obsługi serwisu lub związane z przepisem, który właśnie czytasz? A może masz pytanie "ogólnokulinarne"? Skorzystaj z naszej pomocy.
dostęp
Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po rejestracji testowego konta.
Wystarczy że klikniesz tutaj, wypełnisz formularz rejestracji darmowego konta testowego.
zadowolenia
Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.smaczny.pl
Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu 14 dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań.
Dziękuję bardzo i cieszę się, że ciasto się udało :) Można też używać śmietan-fix'u, nawet jest wygodniejszy, bo nie trzeba się męczyć przy dokładnym rozmieszaniu żelatyny, no i jak Pan wspomniał nie ma problemów z grudkami. Ja właściwie używam, i tego i tego - to zależy co mam akurat pod ręką ;) Rzeczywiście można użyć tutaj więcej czekolady i oblać nią całe ciasto - też będzie pycha :) Pozdrawiam serdecznie i gratuluję udanego ciacha :)
Bardzo smaczne i orzeźwiające ciasto, idealne na upalne letnie dni. Zamiast żelatyny użyłem żelatyny fix (przez pomyłkę), ale świetnie się do tego nadaje i nie ma problemów z ewentualnymi grudkami. Gotowe ciasto udekorowałem zgodnie z instrukcją, ale można również posmarować wierzch ciasta czekoladą. Dziękuję za przepis i Pozdrawiam.