Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
3 kg cukinii
1 1/2 kg czerwonej papryki
1 1/2 kg pomidorów
75 dag cebuli
...

Przygotowanie

Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi). Czerwoną paprykę przekroić, oczyścić z nasion, opłukać i pokroić...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (24)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2022-09-18
Dorota
Autor przepisu

Jeśli nie dodała Pani cebuli, to można zaryzykować bez pasteryzacji, ale jeśli jest cebula w leczo, to pasteryzacja jest wskazana, bo przy cebuli to różne bywa ;) Pozdrawiam :)

2022-09-08
BECIA

Zrobiłam tak- podsmażyłam na oleju paprykę + pomidory + cukinię i przyprawy. Do suchych słoików i do góry dnem. Słoiki ,,złapały''...to co? mam nadzieję że będą dobre ..bo nie cierpię pasteryzować, czy ktoś coś poradzi czy tak robicie ???

2018-08-07
Dorota
Autor przepisu

Dzięki za wskazówkę - pozdrawiam :)

Pozostało: 21