Ogórki, papryka, cukinia i cebula to idealne połączenie warzyw, które zaskoczą Twoje podniebienie przy jesiennym czy zimowym obiedzie!
Tak przygotowane zachowują świeżość i smak letnich warzyw przez długie miesiące :)
Zrób je już dziś i ciesz się wyjątkowym smakiem przez długi rok.
Ocet jabłkowy w zalewie dodaje warzywom charakterystyczny smak i kwasowość.
A co ważne przypisuje mu się też pewne korzyści zdrowotne, takie jak poprawa trawienia i wspieranie zdrowego poziomu cukru we krwi. Jednak trzeba uważać, bo zalewa octowa zawiera cukier, dlatego warto spożywać ją umiarkowanie, szczególnie przez diabetyków.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 7 minut |
Oczekiwanie: | 20 minut |
Ogórki opłukać. Kolorową paprykę opłukać, oczyścić z nasion i pokroić w grubsze paski. Cukinię opłukać i pokroić w podłużne paski. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w półksiężyce.
Do suchych, a wcześniej wyparzonych dużych słoików włożyć pr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |