Ogórki w zalewie z curry i kurkumy brzmią i wyglądają kusząco, a smakują rewelacyjne!

Przepis na te "smakołyki" jest prosty, tani i błyskawiczny do przygotowania. Wystarczy zaledwie kilkanaście minut, aby zrobić sobie zapas kilku słoików na jesienne czy zimowe obiadki ;)

Takie ogóreczki są podzielne, rewelacyjnie sprawdzają się jako przekąska, dodatek obiadowy, a nawet jako dodatek do potraw z grilla....

Jeśli macie jeszcze ogóreczki to zachęcam do zapraw i pasteryzacji - bo zimą będzie co jeść ;) Mmm... a co swoje, to swoje!

Ogórki z curry i kurkumą bardzo się lubią i dlatego tak dobrze smakują...

Ja lubię te dwie przyprawy - curry i kurkumę - za ich piękny złoty kolor, aromat i smak :) A Wy? ;)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 ½ kg ogórków
Przyprawy:
3 gałązki kopru
6 ziarenek ziela angielskiego
6 ziarenek jałowca
...

Przygotowanie

Ogórki umyć, opłukać, osuszyć i pokroić w grube (około 2 cm) plastry.

Słoiki umyć, wyparzyć i osuszyć. Gałązki kopru opłukać i osuszyć. Do każdego słoika włożyć po 1 gałązce kopru, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 ziarenka jałowca, 5 ziare...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7747 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się