To fajna propozycja ogórkowo-paprykowa z dodatkiem cebuli na zimowy stół ;)
Te ogórki z papryką są dosyć łatwe do wykonania. Szybko się je robi, tylko trzeba odczekać te 2 godzinki, aż się warzywa wykąpią w solance ;)
Tutaj przygotowując zalewę octową warto odmierzać sobie niepełną szklankę każdego składnika, bo trochę tej zalewy nam zostanie, ja to już wiem - więc Wam piszę, bo szkoda trochę wyrzucać tych produktów zalewy ;)
Takie ogórki z papryką i cebulą są idealnym dodatkiem do drugiego dania, do grilla, i jako przekąska - mniam!
Powodzenia i smacznego schrupania :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 5 minut |
Oczekiwanie: | 2 godziny |
Ogórki wyszorować szczotką i opłukać. Czerwoną paprykę rozkroić, oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w grubsze paski. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w grubsze piórka.
Do dużej miski przełożyć ogórki, czerwoną paprykę i cebulę. Za...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Ale z tej słonej zalewy ogórki się wyciąga, a samą zalewę wylewa i już nie używa.
Nje dawajcie tyle soli!
Chyba coś nie tak z tą zalewą. Kilo cukru na litr wody - brawo - sałatka dla koneserów słodyczy.