Grzybki w zalewie - warto uchwycić ich smak na zimę! A najlepiej chyba w słoikach, bo szybciej z nich można skorzystać ;)
Najlepiej użyć tutaj małych grzybków ewentualnie średniej wielkości. Dobrze jest też przy każdym grzybku odkroić około 3/4 nóżki - bo potem w słoikach tak zgrabnie i apetycznie wyglądają :)
Takie grzybki z zalewy można wykorzystać jako przekąskę na stół - idealne na każde przyjęcia, urodzinki, Sylwestra, Święta :) Są świetne też na kanapki, jako dodatek do drugiego dania, do sałatek, do sosu na zimno - np. tatarskiego - pyszności!
Warto się skusić na kilka słoiczków - smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Grzyby leśne oczyścić i opłukać. Wrzucić do wrzącej i osolonej wody. Gotować przez około 10 minut, następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w krążki. Sparzyć i ostudzić.
Do garnka wlać wodę i ocet. ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |