Pyszna sałatka ze smażonego fileta rybnego oraz tartych warzyw. W tym przepisie na sałatkę grecką użyłam fileta z miruny oraz startej na tarce o dużych oczkach marchwi, pietruszki i selera. Oczywiście dodałam także mojej ulubionej cebuli ;)
Ożywiającego koloru tej sałatce greckiej nadaje koncentrat pomidorowy.
Rybę po grecku można podawać na ciepło lub zimno, i za każdym razem jest pyszna!
Idealnie nadaje się na wigilijny stół. Polecam mój przepis na sałatkę grecką.
Życzę smacznego i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :)
Składniki
Przygotowanie
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie warzywa przełożyć do cebuli, wymie...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Wspaniała jest to rybka, właśnie w tej wersji co roku gości na naszym wigilijnym stole. Rodzinka ją uwielbia, moja koleżanka taką rybę serwuję na Wigilię zamiast karpia ;)
Proszę bardzo i również Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :) Pozdrawiam!
Bardzo dziekuje za przepisy,pozdrawiam.Zdrowych,Spokojnych Swiat