Pyszna sałatka ze smażonego fileta rybnego oraz tartych warzyw. W tym przepisie na sałatkę grecką użyłam fileta z miruny oraz startej na tarce o dużych oczkach marchwi, pietruszki i selera. Oczywiście dodałam także mojej ulubionej cebuli ;)

Ożywiającego koloru tej sałatce greckiej nadaje koncentrat pomidorowy.

Rybę po grecku można podawać na ciepło lub zimno, i za każdym razem jest pyszna!

Idealnie nadaje się na wigilijny stół. Polecam mój przepis na sałatkę grecką.

Życzę smacznego i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
20 dag marchwi (2 średnie, waga po obraniu)
20 dag pietruszki (2 średnie, waga po obraniu)
10 dag selera (kawałek, waga po obraniu)
20 dag cebuli (2 średnie)
4 łyżki oleju (np. kokosowego)
ok. 400 ml wody
...

Przygotowanie

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i zeszklić. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie warzywa przełożyć do cebuli, wymie...

Zostało jeszcze 89% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7808 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się