Przepisy kulinarne - extra.smaczny.pl

Aktywność Smakowicza

Ewelinka ocenił(a) przepis Amoniaczki na słodkiej śmietance
Ewelinka ocenił(a) przepis Śledziowa z jajkiem na bogato
Ewelinka ocenił(a) przepis Kakaowy bananowiec z masą straciatella
Ewelinka ocenił(a) przepis Bardzo krucha szarlotka
Ewelinka ocenił(a) przepis Zielona sałatka z łososiem i mozzarellą
Ewelinka skomentował(a) przepis Jabłecznik z czekoladową bezą i śliwkami
40 gram.
Kwaśną, powodzenia :)
Ewelinka skomentował(a) przepis Ziemniaki i wątróbka z piekarnika
Jeśli ktoś jest miłośnikiem wątróbki lub jest bardzo głodny to śmiało może sobie zwiększyć ilość tej wątróbki. Dla nas taka ilość wątróbki w połączeniu z cebulą i ziemniakami była wystarczająco sycąca - jak dla 4 osób. Plus do tego mieliśmy jeszcze miskę pełną dobrej surówki, a przed drugim daniem zjedliśmy jeszcze po „talerzu” ;) pysznej zupki - także nam to wystarczyło ;) Pozdrawiam :)
Ewelinka skomentował(a) przepis Racuchy z proszkiem do pieczenia
Cieszę się, że smakowały. Pozdrawiam :)
Dziękuję bardzo i polecam :) A tarkę kupiła mi babcia na targu chyba, to była taka tarka w zestawie, ona tam miała kilka różnych ostrzy. A wyglądało to tak, jak wąska deska do krojenia, a w środku wymieniało się wkładkę z ostrzem (było tam chyba 5 różnych wkładek) i taki jeszcze dodatkowy plastikowy nożyk, np. do wydłubywania oczek w ziemniakach (chyba), ale jego rzadko używam. Najwięcej chyba tej tarki, bo fajne wychodzą potem wiórki warzyw ;) To wszytko było zapakowane w prostokątnym papierowym opakowaniu. Pozdrawiam Panią :)
Ewelinka skomentował(a) przepis Żółciutka sałatka
Dziękuję :)
Ewelinka skomentował(a) przepis Prosty przepis na przepyszny karczek
Zimna płyta w przypadku tego karczku, to podanie go na zimno, tzn. karczek studzimy i żeby dobrze się kroił warto włożyć go na kilka godzin do lodówki, a potem ostrym nożem kroimy na cienkie plastry, układamy ładnie np. na owalnym dużym talerzu, można położyć obok karczku zrolowaną szynkę, żółty ser, pokrojony na trójkąty ser camembert, i całość udekorować plasterkami marchewki, rzodkiewki, ogórka i na koniec delikatnie posypać np. rzeżuchą, szczypiorkiem i podać na stół :)
Regulamin serwisu
Polityka cookies
© Copyright 2020 Smaczny.pl
Płatności kartą Płatności online obsługuje Dotpay