To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka.
Idealne na wielkanocny stół, jak i na zimną płytę na przyjęcia. Fajnie też smakują na śniadanie lub kolację - najlepiej serwowane w weekend oczywiście ;)
Jeśli nie macie pomysłu czym w tym roku faszerować jajka, to ja polecam pyszną, zdrową i aromatyczną pastę czosnkową :) Z tych proporcji wychodzi ona delikatnie czosnkowa, dlatego takimi jajeczkami chętnie zajadają się nawet dzieci. A miłośnicy czosnku oczywiście mogą zwiększyć jego ilość! :)
Smacznego jajka!
Składniki
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połowę i delikatnie wyciągnąć żółtka. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w małą kosteczkę. Posypać solą i rozgnieść widelcem na papkę. Zieloną cebulkę opłukać, osuszyć i dro...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 66 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: |  kcal |  kcal |  % GDA* | 
| Białka: |  g |  g |  % GDA* | 
| Węglowodany: |  g |  g |  % GDA* | 
| Tłuszcze: |  g |  g |  % GDA* | 
| Cholesterol: |  mg |  mg |  % ** | 
 
 
 
 
 
 
 
 
