To fajny pomysł na pięknie wyglądające i dobrze smakujące jajka, których wykonanie jest wręcz błyskawiczne!
To jajka idealne na wielkanocne śniadanie lub kolację. Pięknie prezentują się na świątecznym stole, i jakby nie było to są one również piękną jego ozdobą ;)
Takie jajka śmiało można też serwować na wiosenne śniadania. Są one także fajne jako łatwa i szybka do przygotowania przekąska. Świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju przyjęciach, imprezach, i tam cieszą się one dużo popularnością - znikają wręcz błyskawicznie (czyli tak jak się je robi ;)) Bo pomijając gotowanie jajek, ich faszerowanie zajmie nam zaledwie kilka minut.
Napełnione pastą majonezową białka jajek dekorujemy kawałkami rzodkiewki i kaparami. Te dodatki świetnie komponują się z jajkami. A zielona łączka z sałaty i pora wnosi do przekąski jeszcze więcej smaku, kruchości i witamin!
Zachęcam do przygotowania takich kolorowych jajeczek i życzę smacznego :)
Polecam je szczególnie na Wielkanoc - Wesołego Alleluja!
Składniki
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i opłukać. Przekroić na połowę i wyjąć żółtka.
Żółtka przełożyć do miseczki, dodać majonez, kilka kropel soku z cytryny, chrzan, szczyptę ostrej papryki w proszku, rozgniecionego w palc...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |