Kolejna smaczna sałatka, w której królują jajka, ale też pojawiają się inne smaczne składniki, jak: kapary, rzodkiewka, por i jabłuszko :)
Całość świetnie razem się komponuje i dobrze smakuje. Sałatka jest łatwa i szybka do przygotowania. Jest chrupiąca, ładnie wygląda, a kapary dodają jej wyjątkowego smaku. To taka sałatka na przywołanie wiosny ;)
Nie wychodzi jej zbyt dużo, dlatego jest podana w małej, zgrabnej misce. Pięknie prezentuje się na stole i "wciśnie się" nawet na bardzo "zapchany" stół.
Jest świetna na każdą imprezę, prywatkę, urodziny, czy imieniny. Idealnie nadaje się także na świąteczny stół - i na Wielkanoc, i na Boże Narodzenie :)
Zachęcam do poznania tego nowego smaku sałatki i życzę smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, opłukać i pokroić w kostkę. Kapary osączyć z zalewy. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Por opłukać, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Jabłko obrać ze skó...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |