Duszony schab to doskonała alternatywa dla innych wyrobów wędliniarskich, szynek i kiełbas. Doprawiona ostrymi przyprawami ma zdecydowany i charakterystyczny smak i zapach, z wyraźnie dominującym posmakiem czosnku.
Tak więc jest to mięso, warte polecenia dla ceniących czosnek i jego właściwości.
Można go podawać na gorąco. Bardzo dobrze komponuje się na zimno z pieczywem, dlatego nadaje się do przygotowywania smacznych i aromatycznych kanapek.
Rolada ze schabu jest bardzo łatwa i szybka do przyrządzenia.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
Mięso wymyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Położyć na blacie, a następnie naciąć wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając na krawędzi nie przecięty pasek o szerokości ok. 1 cm, tak by powstałe płaty trzymały się razem, jak na grzbiecie ksią...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |