To niezwykle prosty i szybki do wykonania przepis na nieco inną i wspaniałą surówkę. Połączenie białej kapusty i kalafiora to prawdziwa bomba witaminowa, i może trochę niecodzienny duet. Biało-zielona mieszanina tych popularnych jarzyn z dodatkiem oliwy, przyprawionych jedynie solą, daje w sumie zaskakujący smak.
Ta surówka to przepis dla osób ze smakiem, osób którzy lubią dobrze zjeść i osób, którzy dbają o zdrowie swoje i swoich bliskich.
To łatwa i prosta surówka o łagodnym smaku. A do tego pyszna! Niesamowite!
Jest ona idealnym dodatkiem obiadowym do letnich, wakacyjnych obiadów. Serwowana na świeżym powietrzu smakuje wręcz wybornie :) Każdy sięga po dokładkę, smakuje nawet dzieciakom...
To surówka idealna na niedzielny obiad, jak i na każdy dzień tygodnia - jest przepyszna i tak szybko nam się nie znudzi ;)
Udanej surówki życzymy i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Kapustę poszatkować. Surowy kalafior pokroić na mniejsze kawałki.
Do dużej...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 260 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
surówka wygląda smacznie
Nie, nie jest za twardy. Jeżeli będzie drobno pokrojony to będzie sprawiał wrażenie bardziej miękkiego. Ale można go też lekko podgotować. Pozdrawiam ;)
czy ten surowy kalafior nie jest za twardy ?