Aby przygotować przepis na warzywną surówkę z białej kapusty, należy zaopatrzyć się w zestaw innych jarzyn oraz przypraw. Przygotowanie surówki jest stosunkowo proste i szybkie. Co prawda trochę pracy wymaga wstępne przygotowanie warzyw, trzeba je oczyścić, a następnie rozdrobnić. Dotyczy to zwłaszcza kapusty, ogórków, marchewki, pora i cebuli. Ale po wykonaniu tych czynności jest już z górki... ;) Wszystkie składniki należy tylko wymieszać i gotową potrawę umieścić w lodówce.
Zapewniam, że warto się trochę natrudzić, ponieważ efekt końcowy jest naprawdę imponujący!
Oryginalny i niepowtarzalny smak oraz zapach mile zaskoczy biesiadników. Jesienna surówka warzywna z białej kapusty i innych, zdrowych jarzyn ma dosyć charakterystyczny i wyrazisty smak, dzięki obecności pokrojonego szczypiorku. Podsumowując, jest to pyszna surówka warzywna, którą polecamy do obiadu - latem i jesienią.
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Kapustę opłukać, osuszyć i pokroić. Przełożyć do dużej miski, posolić, wymieszać i odstawić na 30 minut. Zielone ogórki opłukać i w skórce pokroić w półplasterki. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Por opłukać i p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
To super, bardzo się cieszę, że surówka Wam smakowała :) Całuski dla Córci :)