Ten przepis kulinarny to sposób na wykonanie zapasu warzyw na okres zimowy. Warzywa po odpowiednim przygotowaniu, czyli oczyszczeniu i rozdrobnieniu należy wymieszać, umieścić w słoikach i pasteryzować.
Sałatkę jarzynową w słoiku można wykorzystać poza sezonem pozyskiwania świeżych jarzyn. Nadaje się jako przystawka do obiadu, zwłaszcza do dań mięsnych i rybnych. Warto przygotować sobie własnoręcznie kilka słoików tej zdrowej, pełnej witamin i minerałów sałatki, które świetnie uzupełnią niedobory zimowe tych pierwiastków. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Młodą kapustę opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Zielone ogórki opłukać i w skórce pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Szczypiorek i seler, opłukać, osuszyć i pokroić.
Do dużej miski prz...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Nie, nie trzeba jej gotować - powodzenia :)
Witam czy zalewy nie trzeba zagotowac czasem...?
Cieszę się, że smakowała i pozdrawiam :)