Składniki
Na 4 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 4
Masa ziemniaczana:
1 kg ziemniaków
1 cebula
2 łyżki oleju słonecznikowego
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 40 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 30 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starce ziemniaki odcisnąć z wody (wodę z góry wylać, a pozostałą na dnie miski skrobię dodać do ziemniaków). Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, następnie dodać do niej pokrojone grzyby...
Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 561 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Całą zawartość zapiekanki wkładamy do żaroodpornego naczynia i zimne naczynie wkładamy do zimnego piekarnika, zapalamy piekarnik i czas pieczenia mierzymy dopiero jak piekarnik osiągnie odpowiednią temperaturę tj. około 180 st. C. i od tego momentu mierzymy czas pieczenia. Ja tak robiłam i wszystko było miękkie, a zapiekanka pyszna. Powodzenia :)
to nic innego jak podawana na suwalszczyznie babka ziemniaczana ktora podaje sie na 1000 sposobow
Z kapustą pekińską też można zrobić - powodzenia :)