Składniki

Na 4 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 4
Masa ziemniaczana:
1 kg ziemniaków
1 cebula
2 łyżki oleju słonecznikowego
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 40 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 30 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starce ziemniaki odcisnąć z wody (wodę z góry wylać, a pozostałą na dnie miski skrobię dodać do ziemniaków). Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju, następnie dodać do niej pokrojone grzyby...

Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 561  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-02-14
Dorota
Autor przepisu

Całą zawartość zapiekanki wkładamy do żaroodpornego naczynia i zimne naczynie wkładamy do zimnego piekarnika, zapalamy piekarnik i czas pieczenia mierzymy dopiero jak piekarnik osiągnie odpowiednią temperaturę tj. około 180 st. C. i od tego momentu mierzymy czas pieczenia. Ja tak robiłam i wszystko było miękkie, a zapiekanka pyszna. Powodzenia :)

2009-10-31
gość

to nic innego jak podawana na suwalszczyznie babka ziemniaczana ktora podaje sie na 1000 sposobow

2009-10-28
Dorota

Z kapustą pekińską też można zrobić - powodzenia :)

Pozostało: 4