Składniki

Na 8 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
Farsz:
1 kg ziemniaków
1 duża cebula
2 łyżki masła
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 30 minut
Oczekiwanie:20 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Ziemniaki obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Odcisnąć z wody, wodę z wierzchu wylać, a pozostałą na dnie talerza skrobię dodać do ziemniaków.

Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Grzyby oczyścić...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu
a także 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 265  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (20)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-01-08
Magda

Pamiętam gołąbki z ziemniakow z dawnych lat,gdy jeździłam do kolerzanki,jej mama zawsze je robiła,a ja nie mogłam się nimi najeść,jeśli są dobrze zrobione ,są smaczne a odsmarzane są przepyszne

2010-12-15
stefkrys

Znakomite też na zimno- jak zostaną kroić w poprzeczne plastry i podsmażyć z 2- stron na patelni- pycha!!!

2009-01-16
bogna

ja do golabkow z ziemniakow dodaje do cebulki usmazonej troche smalcu ze skwareczkami jajko zbyteczne i daje ze 2 lyzki tartej bulki i zalewam goracym rosolkiem z kostki pycha

Pozostało: 17