Mocno kapuściane, bo gdzie się spojrzy tam kapusta ;) W farszu kapusta, gołąbek w liściu kapusty, gołąbki duszone w wywarze z kapusty, w sosie pomidorowym wywar z kapusty... ;) Nic się nie może zmarnować! :)

Składniki

Na 15 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 15
Gołąbki:
1 kapusta (duża główka, u mnie ok. 3, 30 kg)
50 dag brązowego ryżu
1 kg mielonego mięsa (np. łopatki wieprzowej)
25 dag cebuli
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
...

Przygotowanie

Z kapusty oderwać uszkodzone liście, opłukać, a następnie wyciąć głąb. Do dużego garnka wlać wodę (na około 2/3 wysokości garnka), zagotować i posolić. Następnie ostrożnie przełożyć kapustę i pogotować na małym ogniu przez około 10-15 minut...

Zostało jeszcze 93% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7747 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się