Mocno kapuściane, bo gdzie się spojrzy tam kapusta ;) W farszu kapusta, gołąbek w liściu kapusty, gołąbki duszone w wywarze z kapusty, w sosie pomidorowym wywar z kapusty... ;) Nic się nie może zmarnować! :)

Składniki

Na 15 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 15
Gołąbki:
1 kapusta (duża główka, u mnie ok. 3, 30 kg)
50 dag brązowego ryżu
1 kg mielonego mięsa (np. łopatki wieprzowej)
25 dag cebuli
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
...

Przygotowanie

Z kapusty oderwać uszkodzone liście, opłukać, a następnie wyciąć głąb. Do dużego garnka wlać wodę (na około 2/3 wysokości garnka), zagotować i posolić. Następnie ostrożnie przełożyć kapustę i pogotować na małym ogniu przez około 10-15 minut...

Cały przepis jest dostępny po zalogowaniu
Wszystkie 7840 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem DotPay.pl) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 447  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!