Przepyszne gołąbki z dodatkiem pieczarek w kapuście włoskiej. Całość podawana jest polana pysznym, aksamitnym sosem pomidorowym - trochę pracy przy nich jest, ale warto, bo potem tylko odgrzewamy i obiad mamy z głowy na 2-3 dni :) Smacznego!

Składniki

Na 12 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 12
Gołąbki:
1 kapusta włoska (około 2,5 kg)
1 kg ryżu
50 dag łopatki wieprzowej (mielonej)
2 łyżki masła
30 dag cebuli
50 dag pieczarek
...

Przygotowanie

Gotowe za 4 godziny (w tym 3 godziny pracy).
Praca:3 godziny
Gotowanie/pieczenie:1 godzina
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Kapustę włoską obrać z liści wierzchnich, opłukać i wyciąć głąb. Następnie przełożyć do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą. Gotować na małym ogniu i przy pomocy noża oraz widelca ściągać po kolei liście z kapusty. Ostudzić, a następnie os...

Zostało jeszcze 91% treści przepisu
a także 39 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się