Przedstawiam Wam fajny i sprawdzony przepis na przepyszną czerwoną kapustkę :)

Trochę krojenia przy niej jest, ale naprawdę warto się na nią skusić. Jak się ją przygotowuje - smaży i gotuje, to cudnie pachnie w całym domu... ;) Każdy tylko zerka do kuchni i pyta co to będzie???

Śmiało można ją serwować na świątecznym stole, ale też na przyjęciach urodzinowych czy też do niedzielnego obiadku. Fajnie komponuje się z kluskami, kopytkami, ale też z ziemniaczkami serwowanymi w całości czy ziemniaczanym puree. Oczywiście dobrze pasje do każdego rodzaju mięska - rolad, kotletów, pieczeni, żeberek ;)

Te dodatki dodane do kapusty sprawiają, że nie jest ona "nudna", ciekawie się prezentuje i dlatego zazwyczaj jako pierwsza znika ze stołu!

Zachęcam do gotowania i życzę smacznego :)

Składniki

Na 6 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
50 dag czerwonej kapusty
2 dag suszonych grzybów (ok. 2 garście)
1 ½ łyżki smalcu
1 liść laurowy
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 50 minut (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Oczekiwanie:10 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Suszone grzyby opłukać, zalać wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień odcisnąć z wody (wody nie wylewać) i pokroić grzyby. W rondelku rozgrzać smalec (tylko 1 łyżkę), przełożyć grzyby i smażyć przez około 5-10 minut na małym ogniu.

Czerwoną...

Zostało jeszcze 90% treści przepisu
a także 22 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7731 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się