Przedstawiam Wam fajny przepis na miękkie, soczyste i aromatyczne mięsko domowym sposobem, czyli wieprzowy karczek po mojemu ;)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 ½ kg karczku wieprzowego
6 ziarenek czarnego pieprzu
4 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka jałowca
...

Przygotowanie

Karczek wieprzowy opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ziarenka czarnego pieprzu, ziela angielskiego, jałowca i kolendry rozgnieść w moździerzu lub drewnianą pałką na desce. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kosteczkę. Obs...

Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz 17 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2020-03-05
Renia50

Kto ma dość sklepowych szynek i mięs do kanapek, to śmiało może wypróbować ten przepis na karczek. Przepis sprawdziłam osobiście wiele razy już, mięso jest soczyste, miękkie i wspaniale smakuje. Warto zrobić takie mieso w domu, a nie truć się tym co jest w sklepach i do tego wszystko smakuje na jedno kopytko..