Przedstawiam Wam fajny przepis na miękkie, soczyste i aromatyczne mięsko domowym sposobem, czyli wieprzowy karczek po mojemu ;)
Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 ½ kg karczku wieprzowego
6 ziarenek czarnego pieprzu
4 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka jałowca
... Przygotowanie
Karczek wieprzowy opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ziarenka czarnego pieprzu, ziela angielskiego, jałowca i kolendry rozgnieść w moździerzu lub drewnianą pałką na desce. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kosteczkę. Obs...
Zostało jeszcze 83% treści przepisu oraz 17 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Kto ma dość sklepowych szynek i mięs do kanapek, to śmiało może wypróbować ten przepis na karczek. Przepis sprawdziłam osobiście wiele razy już, mięso jest soczyste, miękkie i wspaniale smakuje. Warto zrobić takie mieso w domu, a nie truć się tym co jest w sklepach i do tego wszystko smakuje na jedno kopytko..