To przepyszny i solidny kawał mięsa w smacznych i aromatycznych dodatkach :)
Jest on łatwy, szybki i prosty do przygotowania, wymaga jedynie dłuuugiego pieczenia ;) Ale to może i dobrze bo mamy trochę wolnego dla siebie ;)
Taki karczek można śmiało serwować na ciepło do obiadku, ale też na zimno - krojąc go w cieńsze plastry. Wychodzi go dużo, dlatego śmiało możemy mieć tutaj obiad na dwa dni i jeszcze na śniadania i kolację nam wystarczy! Można go też przygotować na weekend i problem z mięsem rozwiązany ;)
Smacznego :)
Składniki
kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
| Praca: | 20 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 2 godziny i 10 minut |
Karczek wieprzowy opłukać i osuszyć. Przełożyć na dużą patelnię lub miskę i dodać szczyptę kurkumy, słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, rozmarynu, majeranku, suszonego lubczyku, świeżo mielonego czarnego pieprzu, soli ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 210 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |