Cudna, soczysta i bardzo aromatyczna golonka upieczona w zwykłym rękawie foliowym :)

Długo się zastanawiałam czy tak się da, bo golonkę zawsze gotowałam na różne sposoby, ale piec, tak na "sucho" jeszcze nigdy, aż do tego raz ;)

Zaryzykowałam i stwierdzam, że tak się da i jest smacznie!

Mało pracy przy niej jest, wystarczy ją zamarynować, potem włożyć do lodówki na noc, a na drugi dzień piec. No! trochę trzeba się na nią na czekać, ale warto!

Serwujemy ją z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką lub po prostu z musztardą - tak na szybko :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 golonka tylna (ok. 1,70 kg)
kminek (mielony)
cynamon
pieprz ziołowy
...

Przygotowanie

Golonkę oczyścić, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i przełożyć na dużą patelnię lub talerz. Obsypać szczyptą mielonego kminku, cynamonu, pieprzu ziołowego, pieprzu cayenne i rozgniecionego w palcach majeranku.

Czosnek obrać z łusek, ...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także 16 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7733 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się