Warzywa i makaron to częste produkty występujące razem w sałatkach. W tym przepisie na sałatkę jarzynowo-makaronową, poza składnikami wymienionymi w nazwie, występują jeszcze: papryka, zielony ogórek, kukurydza konserwowa i czerwona fasola konserwowa, szynka, majonez i przyprawy.
Jej przygotowanie jest wyjątkowo łatwe i szybkie. Makaron wymaga gotowania, najlepiej „al dente ”. Duże warzywa oraz szynkę trzeba rozdrobnić, natomiast warzywa konserwowe odcedzić. Po wstępnym przygotowaniu składników sałatki, należy je wymieszać, dodać przyprawy i można podać na stół - najlepiej w przezroczystej, szklanej misce, bo wtedy ładnie się prezentuje :)
Sałatka z makaronem i kolorowymi jarzynami zostanie wtedy pokazana w pełnej okazałości, mieniąc się różnymi barwami. Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 10 minut |
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Kapustę pekińską pokroić w paski. Szynkę, czerwoną papry...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 325 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
PYCHOYKA:)
Pozdrawiam i bardzo polecam
pyszna świeża i po prostu mniam zrobiłam na sylwestra i przyznam że sama ja spałaszowałam polecam i pozdrawiam ;)
pychota