Jeśli szukacie nowych pomysłów na grilla, to powiem Wam, że dobrze trafiliście! Bo mam właśnie dla Was fajny i sprawdzony pomysł na karkówkę z grilla :)
Karczek z tego przepisu wychodzi kruchy i zarazem bardzo soczysty. Pięknie pachnie i apetycznie wygląda na talerzyku - mniam :)
Przed grillowaniem karczek marynujemy w aromatycznej, musztardowej marynacie dosyć długo, bo aż 24 godziny, ale warto, bo wtedy mięso kruszeje i nabiera niebywałego smaku...
Podany przepis jest prosty do wykonania i dosyć tani, a karczek wychodzi naprawdę "palce lizać". I gdy mamy do wyboru: kiełbaskę lub musztardowy karczek z grilla, zapewniam, że wybierzecie to drugie ;)
Sezon grillowy jeszcze trwa, więc można się na takie pyszne mięsko skusić!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Karczek wieprzowy opłukać, osuszyć i pokroić w około 1 ½ cm plastry. Do dużej miski wlać olej i dodać musztardę, kilka kropel octu balsamicznego, ziarenka kolorowego pieprzu, ziela angielskiego, jałowca, listek laurowy oraz dużą szcz...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 237 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |