Ten przepis jest trochę inny niż na tradycyjne szaszłyki, gdzie składnik mięsny stanowi mięso np. wieprzowe, wołowe czy drobiowe.
W tym przepisie zamiast kawałków mięsa zastosowano, pokrojoną w odpowiedniej długości plastry, dobrą kiełbasę.
Wyszła z tego, jak gdyby jedna potrawa składająca się z kiełbasek z grilla i grillowanych warzyw. Można powiedzieć też, że to kiełbaska z rusztu, ale w nieco innej formie ;)
Cóż więcej można powiedzieć na temat tej prostej potrawy z grilla. Chyba tylko to, że mimo prostoty i łatwości w wykonaniu, ta zielono-czerwono-żółta przekładanka na patyczku nie ustępuje w niczym, innym potrawom przyrządzanym na grillu. A dodatkowo podana z ulubionym dipem smakuje wyśmienicie :)
Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Kiełbasę pokroić w około 2 cm plasterki. Cebulę obrać, opłukać i pokroić na połowę, a potem każdą połówkę na 4 równe części. Cukinię dobrze umyć i pokroić w skórce w 2 cm plastry.
Czosnek obrać, opłukać i zmiażdżyć. Do oleju przełożyć zmi...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |