Składniki

Na 8 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
1 1/2 kg ziemniaków
2 duże marchewki
1 duża pietruszka
2 średnie czerwone buraki
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 15 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:45 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Dwa, trzy liście kapusty odłożyć, resztę poszatkować. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę i czerwone buraki w półplasterki. Bocz...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 405  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (40)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-11-30
siwa

moja wersja nazywana pieczonkami składa się z: ziemniaki ,cebula, marchewka,boczek,kiełbasa,muszą być czerwone buraki bo nadają kolor całemu daniu,smalec lub jakiś inny tłuszcz,wszystko układane warstwami posypane szczyptą soli i pieprzu i oczywiście świeżym koperkiem,najlepiej pieczone w żeliwnym garnku na dworze...podawane z kwaśnym mlekiem ,kefirem lub maślanką ...pycha

2010-09-20
Dorota
Autor przepisu

Gabrysiu dziękuję za miłą opinię. Bardzo się cieszę, że te pieczonki wszystkim smakują. Serdecznie pozdrawiam :)

2010-06-28
dobrze radze

pieczonki to nieodłączna część lata warto jednka zainteresować się sposobem ich przyrządzania są różne sposoby upichcenia tej wyśmienitej potrawy wystarczy tylko że dodasz inną przyprawe by twa potrawa nabrała świetny smak

Pozostało: 37