Składniki
Na 8 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
1 1/2 kg ziemniaków
2 duże marchewki
1 duża pietruszka
2 średnie czerwone buraki
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 15 minut (w tym 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 45 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Dwa, trzy liście kapusty odłożyć, resztę poszatkować. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę i czerwone buraki w półplasterki. Bocz...
Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 405 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
moja wersja nazywana pieczonkami składa się z: ziemniaki ,cebula, marchewka,boczek,kiełbasa,muszą być czerwone buraki bo nadają kolor całemu daniu,smalec lub jakiś inny tłuszcz,wszystko układane warstwami posypane szczyptą soli i pieprzu i oczywiście świeżym koperkiem,najlepiej pieczone w żeliwnym garnku na dworze...podawane z kwaśnym mlekiem ,kefirem lub maślanką ...pycha
Gabrysiu dziękuję za miłą opinię. Bardzo się cieszę, że te pieczonki wszystkim smakują. Serdecznie pozdrawiam :)
pieczonki to nieodłączna część lata warto jednka zainteresować się sposobem ich przyrządzania są różne sposoby upichcenia tej wyśmienitej potrawy wystarczy tylko że dodasz inną przyprawe by twa potrawa nabrała świetny smak