Wszelkiego rodzaju pieczenie wykonywanie na bazie mięsa mielonego, to dobry sposób na urozmaicenie codziennego menu.
Zwykle takie mięsne wypieki zawierają jeszcze inne produkty spożywcze. W tym przepisie kulinarnym na dietetyczną pieczeń znajdują się rozdrobnione jajka, cebula, czosnek oraz przyprawy.
Pieczeń może być spożywana na ciepło z drugim daniem. Można ją również podawać na zimno jako zimna płyta - na przyjęcia i na Święta idealna :) lub do kanapek, a ponieważ jest to pieczeń dietetyczna, na taką kanapkę można dodać np. liść zielonej sałaty, samą pieczeń posmarować ciekną warstwą chrzanu i całość posypać szczypiorkiem - taka kanapka zyska na wartości odżywczej i nadal zachowa charakter dania dietetycznego :)
No to... smacznego! :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 25 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 30 minut |
Dwa jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajka (dwa ugotowane i jedno świeże), cebulę, czosnek i szczyptę majerank...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |