Sezon na odchudzanie??
Proponujemy przepis na sałatkę, która spełnia wszelkie warunki dania dietetycznego i może być konsumowana w tym czasie. W trakcie diety odchudzającej organizmowi i tak musimy dostarczyć niezbędnych składników pokarmowych.
Podany tutaj przepis kulinarny doskonale pasuje do tej myśli i można go określić krótko „zdrowa i smaczna potrawa mięsna”. Sałatka w założeniu powinna mieć charakter prozdrowotny.
Mięso z indyka, pomimo dawnych, niezbyt pochlebnych opinii na temat jego smaku jest bardzo zdrowym i chudym, często polecanym przez dietetyków składnikiem diety, zwłaszcza dla osób odchudzających się, tym bardziej, że indyka można przyrządzać poprzez pieczenie i smażenie, a także duszenie i każdy może wybrać coś dla siebie. Doskonale smakuje również z grilla.
W naszym przepisie mięso indycze po pokrojeniu jest duszone, potem doprawione musztardą i ziołami. W połączeniu z jajkami gotowanymi na twardo powstaje niezwykle smaczne, dietetyczne danie na każdą porę roku. Warto się skusić!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 45 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Udziec z indyka oczyścić z kości, skóry i błon. Pokroić w kostkę i zrumienić na patelni teflonowej bez tłuszczu. Następnie podlać małą ilością wody i dusić do miękkości. Ostudzić.
Jajka ugotować na tward...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 82 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |