Kolejna smaczna i pożywna pasta dla miłośników łososia :) Tym razem rybka jest w towarzystwie jajek, pora, czosnku, lekkiego naturalnego jogurtu, musztardy, śmietany i przypraw...
Jest smaczna, prosta, tania i dosyć szybka do przygotowania. Jedynie na co musimy czekać to na jajka, które najpierw muszą się ugotować, a potem ostudzić ;) Ale ten czas możemy wykorzystać na przygotowanie pozostałych składników, tzn. na krojenie pora i czosnku.
Ta pasta rybna smakuje wszystkim, nawet dzieciom. Jest ona również fajnym pomysłem na przemycenie rybki, zwłaszcza dla dzieci, które przy samej rybce kręcą nosem, a pastą się wręcz zajadają :)
Ta pasta nadaje się także do faszerowania połówek jajek, awokado. Można ją także serwować na grzankach, krakersach. Świetnie nadaje się na przyjęcia i fajnie prezentuje się udekorowana zielonymi gałązkami aromatycznego koperku!
Zimą na ciepłych tostach smakuje rewelacyjne - to fajny pomysł na wspólne zimowe śniadanie, a zwłaszcza gdy za oknem mroźno i biało.
Polecam tę pastę, bo jest lekka i zdrowa.
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Łososia przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Por opłukać i pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kos...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 86 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |