Kolorowy gulasz wieprzowy z dodatkiem białej kiełbasy jest smaczny, sycący i rozgrzewający. Fajnie prezentuje się na stole i cudnie pachnie jak się wszystko smaży i dusi.

Trochę krojenia przy nim jest, ale warto się skusić ;) Szczególnie polecam go na weekend. Można przygotować go już sobie w piątek, a w sobotę i niedzielę partiami odgrzewać i podawać - raz grubym makaronem, raz z kaszą.

Ja serwowałam go z plackami ziemniaczanymi i do tego buraczki - zachwytów nie było końca ;) Smacznie i zdrowo można było się najeść i potem spokój z podjadaniem... ;)

Zachęcam do jego przygotowania i życzę smacznego!

Składniki

Na 12 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg łopatki wieprzowej
słodka papryka w proszku
ostra papryka w proszku
kminek (mielony)
kurkuma
kolendra
sól
...

Przygotowanie

Gotowe za 2 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina i 10 minut pracy).
Praca:1 godzina i 10 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 10 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondla, dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, mielonego kminku, kurkumy, kolendry, soli, czarnego pieprzu, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, olej i...

Zostało jeszcze 89% treści przepisu
a także 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7747 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się