Kolorowy gulasz wieprzowy z dodatkiem białej kiełbasy jest smaczny, sycący i rozgrzewający. Fajnie prezentuje się na stole i cudnie pachnie jak się wszystko smaży i dusi.
Trochę krojenia przy nim jest, ale warto się skusić ;) Szczególnie polecam go na weekend. Można przygotować go już sobie w piątek, a w sobotę i niedzielę partiami odgrzewać i podawać - raz grubym makaronem, raz z kaszą.
Ja serwowałam go z plackami ziemniaczanymi i do tego buraczki - zachwytów nie było końca ;) Smacznie i zdrowo można było się najeść i potem spokój z podjadaniem... ;)
Zachęcam do jego przygotowania i życzę smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina i 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 10 minut |
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do rondla, dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, mielonego kminku, kurkumy, kolendry, soli, czarnego pieprzu, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, olej i...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 253 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |