Prota, smaczna i zdrowa pasta do zrobienia w każdej chwili - jak tylko przyjdzie nam ochota na coś dobrego i innego do zjedzenia.
Fajnie smakuje na razowym pieczywie :)
Nadaje się także do faszerowania np. jajek na Wielkanocy stół. Ciekawie wygląda i smakuje awokado faszerowane taką pastą - polecam i życzę smacznego :)
Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
20 dag wędzonego łososia (może być 1 gniazdko lub warkocz)
5 jajek
5 dag cebuli
4 ząbki czosnku
... Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać z łusek i pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać z łusek, opłukać i zmiażdżyć. Posypać solą i rozgnieść widelcem....
Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Komentarze Smakowiczów
Dodawanie komentarzy...
jest dostępne po zakupieniu abonamentu.Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!