Grillowane warzywa to świetna przystawka do różnego rodzaju dań mięsnych przygotowywanych na grillu. Można je podawać również samodzielnie, bez mięsa i wtedy mają one charakter dań dietetycznych. To jest też fajny pomysł na smaczne wegetariańskie danie z rusztu.
Cukinia z pieczarkami to ciekawe, łatwe i szybkie w wykonaniu danie. Po przygotowaniu poszczególnych składników sałatki tzn. cukinii i pieczarek, umieszczamy je na tacce aluminiowej i doprawiamy przyprawami. Potem całość owijamy szczelnie folią aluminiową i układamy na ruszcie grilla. To wszystko... :) Czyli danie banalnie proste, a wnosi całkiem nowe doznania smakowe do naszego grillowanego menu ;)
Składnikiem, który nadaje charakter sałatce jest koperek, którego to zapach i smak jest wyraźnie odczuwalny - mmm... pycha!
Nam ta potrawa bardzo smakowała z grillowaną kiełbasą.
Polecamy i smacznego życzymy :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 35 minut |
Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w skórce w plasterki o grubości około 1 ½ cm. Pieczarki obrać ze skórki, umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Na aluminiowej tacce lub folii ułożyć plasterki cukinii, a na niej rozł...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 325 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |