Szaszłyki przyrządzane na grillu, to często spotykana potrawa podawana podczas spotkań w plenerze. Z reguły ich przygotowanie jest proste i szybkie. Najczęściej do wykonania szaszłyków wykorzystuje się mięso i warzywa. Na patyczki nakłada się przemiennie kawałki mięsa i jarzyn.
W przypadku naszego przepisu na szaszłyki, do ich przygotowania wykorzystano kiełbasę i cukinię (kabaczek), pokrojone w plasterki. Tak przygotowane szaszłyki fajnie się grillują i bardzo dobrze smakują z różnymi sosami oraz sałatkami.
Zachęcamy do ich wykonania i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
Cukinię opłukać i osuszyć. Pokroić w skórce w 1,5 cm plasterki i posolić. Białą kiełbasę pokroić również w 1,5 cm plasterki.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian plasterki cukinii...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 63 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |