Nowy, fajny i szybki pomysł na zdrową i kolorową zupkę jarzynową :)
Świetnie smakuje przygotowana z młodych i świeżych warzyw z własnego ogródka. Dużo pracy przy niej nie ma, a wychodzi jej dużo. Dlatego śmiało można podchodzić po dokładkę lub mamy zupkę na dwa dni - a ja to lubię ;)
Ta zupka ciekawie się prezentuje, ma ładne i przyjemnie kolory lata. Młody, zielony i aromatyczny koperek fajnie odnajduje się w tej zupce.
Dzieci chętnie ją zajadają, ale i nie tylko... małżonek również ;) Ten przepis to fajny pomysł na zupę na lato.
Kto dba o linię, to wędzoną słoninkę może sobie pominąć ;)
Trochę krojenia przy niej jest, ale z pomocą przychodzi nam deseczka i ostry nóż - z tym duetem pokroimy nasze warzywa - raz, dwa!
Zatem udanego krojenia, gotowania i smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Do garnka wlać wodę, dodać jarzynkę i zagotować. Buraki czerwone obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę. Wrzucić do wrzącej wody z jarzynką i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut.
Ziemniaki, marchew, sele...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 338 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |