Popularne owoce występujące w okresie wakacji to truskawki. W tym samym czasie mamy sezon na bardzo zdrowe owoce lasu, jakimi są czarne jagody. I również dostępne w okresie letnim warzywo należące do dyniowatych, to arbuz zwany kawonem. Arbuz z powodu dużej ilości wody, która stanowi 92 % jego objętości, aż prosi się, aby przyrządzać z niego, tak pożądane w okresie letnich upałów napoje chłodzące i orzeźwiające.
Ten tercet: truskawki, czarne jagody oraz arbuz, stanowią podstawowe składniki zdrowego, letniego koktajlu, który uzupełniony dodatkiem naturalnego jogurtu, miodu i cukru waniliowego jest doskonałym sposobem na walkę z przegrzaniem naszego organizmu.
Polecamy ten przepis na koktajl, bo można go szybko i łatwo przygotować, a ponadto jest pyszny i ma wyrazisty smak.
Taki koktajl śmiało można podać także jako drugie śniadanie lub podwieczorek.
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Truskawki opłukać i obrać z szypułek. Arbuza oczyścić z pestek i pokroić w dużą kostkę. Jagody oczyścić, opłukać i osuszyć.
Do wysokiego pojemnika przełożyć t...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |