Potrawy z ryb powinny jak najczęściej gościć na naszych stołach! Niestety w Polsce spożycie ryb nie jest duże, a szkoda...
Mięso ryb zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3, które pozytywnie wpływają na układ krążenia człowieka. To tylko jeden z powodów, dla których warto jeść ryby.
Przedstawiamy tutaj ciekawy i sprawdzony przepis kulinarny na ryby z warzywami - mniam - jak pysznie i zdrowo się zrobiło :)
Śledzie, w tym przepisie młode śledzie tzw. matiasy z dodatkiem wiosennych rzodkiewek i szczypiorku, przyprawione pieprzem i solą, to smaczna przystawka, w zasadzie do każdego posiłku. To coś dobrego dla miłośników śledzi i sałatek z ich udziałem.
Przygotowanie tego dania należy rozpocząć na jeden dzień przed podaniem, ponieważ matiasy powinny przez noc moczyć się w mleku.
Polecamy, bo te śledzie są przepyszne! Świetnie sprawdzają się również jako sałatka wielkanocna.
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Matiasy zalać mlekiem i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień osączyć z mleka, pokroić w paski i zalać śmietaną....
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 176 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
super śledzik smacznego
wczoraj zrobiłam tą sałatkę i są to najlepsze śledzie jaki jadłam!!!!!!!!
naprawde pyyycha.