Majówka to idealna okazja do tego, aby otworzyć sezon na wiosenne i letnie grillowanie :)
Kiełbasa z grilla - hmmm... wydaje się, że kiełbasa pieczona na grillu to najczęściej przygotowywany przepis w czasie sezonu grillowego.
Przepisów na jej wykonanie jest co najmniej tyle, ile rodzajów kiełbasy przeznaczonej przez producentów wędlin do przyrządzania na grillu.
W naszym przepisie wykorzystaliśmy kiełbasę białą, która przed grillowaniem została zaparzona we wrzącej wodzie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Po grillowaniu kiełbasę można podawać w towarzystwie dowolnego sosu lub warzyw, najlepiej również grillowanych :)
Biała kiełbasa z grilla jest może taka nietypowa na ruszt, bo większość z nas grilluje najczęściej te zwykłe kiełbasy (zwyczajne, swojskie, podwawelskie itd.), ale ta biała jest bardzo smaczna, i od czasu do czasu warto sobie odmienić to, co rzucamy na ruszt - a ta, przyrządzona według podanego na stronie przepisu na pewno Wam zasmakuje!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Oczekiwanie: | 15 minut |
Białą kiełbasę włożyć do garnka. Następnie dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wodę zagotować i wrzącą wodą zalać białą kiełbasę. Zostawić pod przykryciem ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 250 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |