Jak sama nazwa wskazuje to niezwykle kolorowa surówka, której głównym składnikiem jest rzodkiewka. Szeroką paletę barw, jakie można zobaczyć w tej surówce umieszczonej w szklanej, przezroczystej misce uzyskano dodając do rozdrobnionej rzodkiewki ogórek, paprykę oraz por.
Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Wystarczy rozdrobnić jarzyny, dodać oliwy z oliwek oraz przyprawy, wymieszać i gotowe. Otrzymana surówka nie tylko ładnie się prezentuje na stole, ale również dobrze smakuje i jest bardzo zdrowa. Warzywa, z których została przygotowana surówka posiadają duże pokłady witamin oraz minerałów, cennych dla organizmu człowieka.
Surówka podana jako przystawka do drugiego dania obiadowego - z mięsem lub rybą stanowi świetne uzupełnienie całego posiłku.
Polecamy!
Składniki
Przygotowanie
Rzodkiewki, zielony ogórek (w skórce), żółtą paprykę, por opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć rzodkiewkę, ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 167 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |